MARDİN / ARTUKLU - Kabala Şakir-Süreyya Nuhoğlu Çok Programlı Anadolu Lisesi

Kabala Şakir-Süreyya Nuhoğlu Çok Programlı Anadolu Lisesi

Şakir Süreyya Nuhoğlu ÇPL Kabala/MARDİN
Vizyon
Yüzyılın gelişmelerini takip edip önde gitmek, model ve lider bir okul durumuna gelmektir. Yarını bugünden hissedebilme ve kaliteli bir eğitime ulaşmaktır. İnsana yapılan yatırımın en iyi yatırım olduğunu bilerek bu süreç içerisinde sıfır hata ile mükemmele ulaşmak amacımızdır. Mükemmele ulaşmak için kaliteyi bir yaşam tarzı olarak benimseyip kabullenmek, hepimize ait bir vizyon olmalıdır. Vizyonu dar bireyler ilerlemenin önünde en büyük engeldir. Zaman karşı direnmek, zamanın gerektirdiği yenilenmeyi gerçekleştirememek ilerlemenin önünde en büyük engeldir. Çünkü vizyonsuz bir kurum, dümensiz bir gemiye benzer. Ve bu tür bir eğitim kurumundan da ancak vizyonu dar, ne yapacağını bilemeyen, vasıfsız insanlar yetişecektir.
Misyon
Yetiştirdiğimiz tüm öğrencilerimizin ülke kalkınmasında sorumluluk üstlenen, sektörün kalitesine öncülük eden, bilgiye ulaşan, bilgiyi kullanan, karar verme yeteneğine sahip, girişimcilik yeteneğine sahip eleman yetiştirmektir.Yüksek öğretime hazırlanan tüm öğrencilerimizi en iyi okullara yerleştirebilmek genel lise bölümümüzün temel misyonudur. Yetiştirilen her bireyin ülke kalkınmasında üst yönetimlerde görev alan liderler olabilmesi için bilgi ile donatılması. Çağın gerektirdiği araç ve gereçleri kullanabilecek kapasitede insanları yetiştirmek. Misyon; Okulumuzun, neden varız? Sorusunu cevaplandıran ifadedir. Misyon; 21. Yüzyılın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilme yoludur.
Öğretim Şekli :normal
TOPLU TAŞIMA VAR